104.000 funksjonshemmede som står utenfor arbeidslivet, sier at de ønsker en jobb.(SSB) Det ønsker Jobbkollektivet å gjøre noe med.

Jobbkollektivet er en ideell forening som gjennom ulike prosjekt skal legge til rette for at personer med fysisk funksjons- nedsettelse får brukt sine talenter og kan delta i aktivitet og arbeidsliv. Foreningen holder til i Arendal.

Vår drøm - et fremtidsbilde

Jobbkollektivet startet i mai 2023. Her kan du lese om hvordan vi drømmer at det skal bli i 2025:

Du kommer inn på Jobbkollektivet våren 2025. Du forstår fort at du er kommet til et kreativt sted med en gjeng som ønsker å få til noe. I den ene delen av lokalet er det individuelle arbeidsplasser og i den andre delen er det gode fellesareal. Tanken på at denne gjengen for noen år siden satt hjemme uten arbeid er ikke lett å forstå. For her er det full fart. En jobber som erfaringskonsulent for et BPA firma, en som youtuber, en strikker, en som grafisk designer, en har startet en brettspillklubb, en jobber med et bokprosjekt, en gamer og en er erfaringskonsulent innen universell utforming. Kort tid etter at du har kommet er det tid for stabsmøte. Det starter med en kahoot med spørsmål fra siste ukes nyheter, før noen deler fra sine prosjekter, både oppturer og nedturer, de andre kommer med gode råd.

Under lunsjen spør du en av de som har kontor der om hva hun liker med Jobbkollektivet. Svaret kommer raskt: Eivind, veilederen vår, han har så fin balanse mellom å utfordre, støtte og hjelpe uten å overta mitt prosjekt. Det å ha noen å spise lunsj med er også gull. En som går forbi blir med i samtalen. Når jeg ser tilbake har det blitt litt av en reise. Jeg startet med å skrive noen artikler som frivillig for en turside på internett. Turistforeningen oppdaget artiklene og lurte på om jeg kunne lage noen for dem også. Stikkordene var turer i fjellet og aktuelle hjelpemidler. Nå jobber jeg med å skriver turtips for både turistforeningen og Visit Norway. Det som kanskje gjør mest inntrykk er den siste personen du prater med før du går. Hun har en progredierende sykdom. Da hun startet på Jobbkollektivet for to år siden klarte hun mange flere ting enn hun gjør i dag. Men fellesskapet betyr fortsatt veldig mye for henne, hun kommer her hver eneste dag selv om hun ikke klarer å være her lengre enn fra kl 10-13. Tilværelsen som ensom hjemme er ikke et alternativ, sier hun.